wie ik ben

pasfoto bij cradam

Mijn naam is Marie Yvonne van Waesberghe.

Kinderen hebben mij altijd gefascineerd. Op de middelbare school had ik veel leuke, lieve, stoute en aparte oppaskinderen. Juist de bijzondere kinderen trokken me aan en dit was meestal wederzijds. Ook had ik een klein bureautje van waaruit ik kinderpartijtjes organiseerde 🙂

Redenen voor de studie pedagogische wetenschappen in Leiden waarna ik met veel plezier als orthopedagoog in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gewerkt heb; speltherapie met kinderen en advisering aan ouders waren mijn voornaamste taken.

Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven, deels uit nieuwsgierigheid, deels omdat er halverwege de jaren 80 geen werk in de gezondheidszorg was. Ook in het bedrijfsleven heb ik veel ervaring opgedaan in coaching, zij het van werkgevers en werknemers.

Toen ik een een aantal jaar geleden veel te maken kreeg met de begeleiding van kinderen, ouders en coaches op het hockeyveld besefte ik wederom dat dàar mijn hart ligt!              
Zodoende heb ik mijn baan in het bedrijfsleven opgezegd en heb de opleiding ‘kindercoach’ gevolgd welke ik in 2012 heb afgerond. Daarna heb ik de volgende bijscholing gedaan:                  *Masterclass ‘Omgaan met Pesten’                                                                                                      *Familie-opstellingen ‘Kind en gezin in Evenwicht’ 
*Familie-opstellingen ‘Een Taal erbij’                                                                  
*Training ‘Werken met de DSM-V’ 
*Training ‘Eetstoornissen’
*Training ‘Mindfulness voor therapeuten’
*Collegereeksen ‘Positieve Psychologie’, ‘Autisme’ en ‘Oplossingsgericht Werken’
*Analytische tekentherapie ‘De Waarde van Tekentaal 1’  en ‘De Waarde van Tekentaal 2’

 

Naast het coachen van kinderen & ouders werkte ik tot 2015 ook bij de kindertelefoon.

Ik ben getrouwd en heb 3 (volwassen) kinderen.